Možnosti výstavby hydrofobizovaného zdiva pro konstrukce v záplavových oblastech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se věnuje vývoji hydrofobizovaného soklového zdiva pro využití v záplavových oblastech. Náplní práce je provedení literární rešerše v oblasti zmapování zatížení zdiva při záplavách a řešení konstrukce tak, aby nedošlo k jeho degradaci a destrukci. Dále návrh hydrofobizačních přípravků a technologie výstavby, aby byla zajištěna nepropustnost při záplavách. Součástí práce je teoretické ověření funkčnosti hydrofobizačních přípravků a vodonepropustného zdiva tak, aby byla zajištěna co nejmenší nasákavost konstrukce.
The work describes development of hydrophobic flooting masonry for use in floodareas. The kontent of the bachelor thesis is realizing of a literaturere view in area of mapping masonry load during floods and solution of construction to prevent degradation and destruction. Also, to designe hydrophobizing products and construction technology to ensure tightness during floods. The work includes theoretical verification of functionality of hydrophobizing products and waterproof of wallsway to ensure the least possible absorption of construcion.
Description
Citation
FABIÁNKOVÁ, A. Možnosti výstavby hydrofobizovaného zdiva pro konstrukce v záplavových oblastech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO