Porovnání průsečné a okružní křižovatky Tyršova v Soběslavi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na přestavbu stykové křižovatky Tyršova v Soběslavi. Přestavba je nutná z důvodu stavby IV. Tranzitního koridoru, který svou trasou přeruší stávající komunikaci II/135. Návrh je proveden ve dvou variantách, průsečná a okružní křižovatka. Hlavní dopravní proud je silnice II/135 propojující silnici I/3 a dálnici D3. Oba návrhy jsou porovnány z pohledu technického návrhu kapacity a plynulosti provozu. Jako podklad jsem použil celostátní sčítání dopravy doplněné osobním sčítáním zaměřené na směrové průjezdy a mapovými podklady.
The bachelor thesis is focused on conversion T intersection Tyršova in Soběslav. Conversion is necessary because of the construction IV. Transit corridor, which route is interrupted road II/135.The design is made in two versions, four-arm intersection and roundabout. The main traffic flow is road II/135 connecting road I/3 and motorway. Both versions are compared in terms of technical design, capacity and traffic flow. As a base I used nationwide traffic counts complemented by personal counting aimed at directional passes and map data.
Description
Citation
HAPL, M. Porovnání průsečné a okružní křižovatky Tyršova v Soběslavi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO