Změna souřadnicového systému vektorové katastrální mapy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V bakalářské práci se zabývám změnou souřadnicového systému vektorové katastrální mapy KM-D v systému stabilního katastru na vektorovou katastrální mapu KMD v systému Jednotné trigonometrické sítě katastrální. V první teoretické části se zabývám digitalizací souboru geodetických informací. Popisuji vznik mapy KM-D, problémy s jejím vedením a udržováním a důvody pro její přepracování. V druhé, praktické části, se věnuji jednotlivým činnostem při tvorbě mapy KMD v katastrálním území Sokolí. Uvádím seznam využitých mapových podkladů, způsob výpočtu podrobných bodů v programu Groma a tvorbu vektorové mapy v programovém vybavení MicroGEOS Nautil, včetně závěrečných kontrol. Výsledkem změny souřadnicového systému je vektorová mapa v S-JTSK vedená v informačním systému katastru nemovitostí a propojená se souborem popisných informací.
In my thesis I am considering changing the coordinate system of vector cadastral map CM-D in system stable cadastre on vector cadastral map CMD in the Datum of Uniform Trigononometric Cadastral Network. In the first part deals with the digitization file of geodetic information. Describes the formation of CM-D maps, problems with the management and maintenance, and the reasons for revision. The second part is devoted to the various activities of map production in cadastre unit Sokolí. I mention a list of map base, calculation of detailed survey points in the program Groma and production of vector map in software MicroGEOS Nautil, including final checks. The result change of the coordinate system is a vector map in S-JTSK headed in information system of cadastre of real estates and connected with a file of descriptive information.
Description
Citation
SVOBODOVÁ, P. Změna souřadnicového systému vektorové katastrální mapy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO