Vliv tuhosti spojů na namáhání ocelových prutových konstrukcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu skutečného chování styčníků ocelových prutových konstrukcí. V úvodních kapitolách jsou popsány jednotlivé přístupy k modelování styčníků. První přístup je založen na algoritmech dle norem ČSN EN. Druhý přístup využívá numerický model řešený metodou konečných prvků (MKP) v systému ANSYS. Na závěr je provedeno porovnání výsledků jednotlivých přístupů k modelování styčníků.
This bachelor thesis focuses on the analysis of the real behavior of the joints in steel structures. The introduction describes different approaches to the modeling of joints. The first approach is based on algorithms found in normative documents ČSN EN. The other approach deals with numerical modeling of the joints using the finite element method (FEM) in SW ANSYS. In conclusion, the comparison of results of different approaches to the modeling of joints.
Description
Citation
ŠIK, J. Vliv tuhosti spojů na namáhání ocelových prutových konstrukcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO