Tvorba účelové mapy zámeckého parku Židlochovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá tvorbou účelové mapy centrální části zámeckého parku přilehlého k Zámku Židlochovice. Předpokládá se, že výsledná účelová mapa bude v budoucnu využita k dendrologickým studiím a jiným činnostem spojeným s péčí o dřeviny. Zámecký park je vlastnictvím státu Česká republika. Právo hospodařit s tímto státním majetkem náleží Lesnímu závodu Židlochovice, který spadá pod Lesy České republiky, s. p. Obsahem účelové mapy je polohopis, výškopis a popis. V polohopisné části je zvláště kladen důraz na podrobné rozlišení druhů dřevin. Dosažená přesnost měření byla testována třemi kontrolními profily. Výsledná účelová mapa centrální části zámeckého parku je vyhotovena v měřítku 1:500 ve 3. třídě přesnosti dle ČSN 01 3410.
My bachelor thesis engages in making a thematic map of a park adjacent to Castle Židlochovice. It is supposed to be used for dendrological studies or other activites connected with wood care. The owner of the castle park is the Czech republic. The right of farming belongs to Lesní závod Židlochovice managed by Lesy České republiky a.s. This thematic map contains planimetry, altimetry and map lettering. The planimetric part is focused on detailed definition of wood species. The achieved exactness was tested by three control sections. The final thematic map is made in scale 1:5000 in the 3rd accuracy rating according to ČSN 01 3410.
Description
Citation
POSPÍŠILOVÁ, I. Tvorba účelové mapy zámeckého parku Židlochovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO