Rodinný dům s pivovarem T:O:P v Jevíčku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem samostatně stojícího rodinného domu s pivovarem T:O:P na stavebních parc. č. 88/13 a 88/14 v Jevíčku. Bakalářská práce je vyhotovena ve formě projektové dokumentace pro provedení stavby. Dům je dvoupodlažní bez podsklepení, obdélníkového půdorysu s plochou střechou, založený na základových pasech z prostého betonu. Nosné svislé stěny jsou vyzděny ze zdiva typu THERM od firmy Porotherm. Vodorovné nosné konstrukce jsou ze stropních panelů Spiroll. Obvodové stěny jsou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem z polystyrenu. Vstup do prostor pivovaru a bytové jednotky, umístěné v 2. NP, je orientován na jihovýchod, vstup do prostor pivnice na jihozápad. 1.NP je rozděleno na dva provozy. Provoz pivovaru s jeho technologickým zázemím a administrativním zázemím sládka. Druhý provoz je pivnice pivovaru se sociálním zázemím obsluhy a návštěvníků. Bytová jednotka je od prostor pivovaru a pivnice oddělena stropní konstrukcí a má vlastní vstup z volného prostranství.
Bachelor´s thesis is focused on a project of a detached family house with a brewery T:O:P on a site 88/13 and 88/14 in a Jevíčko. Bachelor´s thesis is drawn in a project documentation for the realization of building. The house has two floors without cellarage, rectangular plan with flat roof, based on strip foundations made of a simple concrete. Vertical frameworks are devised from masonry type therm from Porotherm. Horizontal frameworks are from ceiling panels Spiroll. External wals are warmed by a contact system from polystyrene. Entry into the brewery premises and residential units, located on the second floor, is oriented to the southeast, entrance to the brasserie on the southwest. 1.NP is divided into two service. The service brewery with his technological background and administrative background brewer. The second service is brasserie brewery with his social service and visitors. Housing unit is separated from the brewery and brasserie ceiling constructions and has its own entrance from the open air.
Description
Citation
NĚMEČEK, P. Rodinný dům s pivovarem T:O:P v Jevíčku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO