Omítky s přídavkem jemně mletého vápence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na studium vlivu přídavku vápence do vápenných omítek. Teoretická část práce se zabývá dělením omítek a jejich použitím, historií využití vápence jako kameniva v omítkářství, jeho využitím v současnosti a jeho vlivu na vlastnosti vápenných omítek, především pevnosti. V další části práce je rozpracována karbonatační reakce omítek včetně jejího ovlivnění vnějšími činiteli. Praktická část je zaměřena na ověření předpokladů uvedených v části teoretické, především vlivu vápence na pevnosti vápenných omítek.
The thesis is focused on an effect of addition of ground limestone on properties of lime based mortars. Theoretical part of the thesis deals with diferenciation of plasters and their utilization, history of using limestone as an aggregate, its exploitation in the present and its impact on properties of lime based plasters, specially on strenghts. In the next part there's elaborated the carbonation reaction including the influence of external agents. Practical part of the thesis is focused on proving assumtions from theoretical part, particulary on the influence of ground limestone on the strenght properties of lime based plasters.
Description
Citation
ŽIŽLAVSKÝ, T. Omítky s přídavkem jemně mletého vápence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO