Mezinárodní daňové plánování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce „Mezinárodní daňové plánování“ se zabývá daní z příjmů právnických osob a hledá možná řešení optimalizace této daně v rámci Evropy a dalších světových kontinentů. První část se zabývá daňovou konkurencí a legislativou, v dalších částech se pak zabývá harmonizací daní z příjmů v EU, modelovou smlouvou OECD, daňovým prostředím vybraných členských států vč. ČR a některými zahraničními daňovými systémy. Poslední část práce pojednává o struktuře společností a možnostmi optimalizace daně.
This thesis „International tax planning“ “ puts brain to legal entity income tax and it is looking possible solutions to tax optimalisation in EU and other world continents for. The first part put one´s mind to tax competition and legislation, in the others parts income tax, OECD model convention, tax law in selected member´s states incl. Czech republic and certain foreign tax systems. The last part put one´s mind to company´s structure and possibilities of tax optimalisation.
Description
Citation
JAVŮRKOVÁ, L. Mezinárodní daňové plánování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
Ing. František Bednář (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO