Měřič elektrické energie pro malá stejnosměrná napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo navrhnout a sestrojit měřič elektrické energie určený pro malá stejnosměrná napětí (přibližně 50 V a proudy přibližně do 20 A) a seznámit se s touto problematikou. Tento měřič elektrické energie umí pracovat i se spotřebiči regulovanými pulzně šířkovou modulací.
The aim of this bachelor‘s thesis was to design and construct an electric power meter designed for low DC voltage (around 50 V and currents up to approximately 20 A) and become familiar with this issue. The electricity meter can run the appliances controlled pulsewidth modulation.
Description
Citation
DAVID, J. Měřič elektrické energie pro malá stejnosměrná napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Růčka (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Jak jste ověřil funkci měření výkonu PWM a s jakými výsledky? Byly odchylky v celém měřeném rozsahu konstatní? Jaký vzorkovací kmitočet je používán na A/D převodníku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO