Moderní metody přeplňování spalovacích motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na spalovací motory s přeplňováním a jejich porovnání s motory atmosférickými. Jsou zde uvedeny různé druhy přeplňování z hlediska konstrukce, použití, průběhů charakteristických diagramů a typů regulace. Vzhledem k názvu bakalářské práce zde nejsou záměrně zmíněny metody zastaralé ani takové, od kterých se z různých důvodů ustoupilo.
This bachelor´s thesis is aimed at the supercharged engines with the internal combustion. Here are mentioned various types of a charging considering design and use, typical diagrams appearance and the boost control. Considering the name of this bachelor´s thesis the old types of charging or these which are not in use today for any reason are not purposely mentioned here.
Description
Citation
BLAHA, A. Moderní metody přeplňování spalovacích motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student zodpovědel tři otázky položené oponentem. - doc. Kratochvíl položil dotaz ke srovnání přeplňovaného a nepřeplňovaného motoru v p-v a T-s diagramech. - doc. Štětina vznesl otázku, jak lze změřit p-v diagram pro konkrétní motor. Jaký je rozdíl mezi indikovaným a efektivním diagramem motoru. Jaký je vliv recirkulace výfukových plynů na činnost turbodmychadla? - doc. Jaroš položil otázku: Jaký je vliv přeplňování na termodynamickou účinnost motoru? A jak přeplňování ovlivňuje mechanickou účinnost motoru? - doc. Katolický položil dotaz: Jaký je princip činnosti turbodmychadla DualBoost s axiální turbínou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO