MĚSTSKÝ DŮM NA NÁBŘEŽÍ V PŘEROVĚ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je architektonický a urbanistický návrh městského domu na nábřeží v Přerově. Městský dům je navržen jako čtyřpodlažní polyfunkční objekt, s obchody v 1.NP a byty pavlačového charakteru ve 2. až 4.NP. Dům je podsklepený, v 1.PP jsou situovány garáže. Objekt navazuje na uliční fronty ulic Brabansko a Malá Dlážka. Dům sestává ze dvou hranolových hmot vzájemně spojených pavlačemi. Výrazný prvek tvoří horizontální konstrukce, které se projevují v celém obvodu stavby a předstupují před líc jižní fasády jako lodžie. Napětí mězi výraznými horizontálami vytváří prosklená jižní fasáda a vysoká francouzská okna v ostatních fasádách. Nosná konstrukce objektu je kombinovaná zděná a skeletová.
The subject of this bachelor´s thesis is the architectural and urban project of a townhouse, placed on the waterfront in Přerov. The townhouse is designed as a multifunctional house with 4 storeys. The 1st storey (groundfloor) contains 3 shops. The 2nd, 3rd and 4th storey contains gallery appartements. In the basement there are garages. The house concurs the street fronts of streets Brabansko and Malá Dlážka. The townhouse contains two prismatic masses, that are linked together with the galleries. Horizontal construction are pronounced, they are visible on the whole circumference, on the south facade creating loggies. The structure of the townhouse combines bearing walls and supporting poles.
Description
Citation
KOLOUCHOVÁ, E. MĚSTSKÝ DŮM NA NÁBŘEŽÍ V PŘEROVĚ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Date of acceptance
2010-08-26
Defence
Studentka představila svou práci, vysvětlila rozdíl mezi původním a novým vypracovním, zodpověděla dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO