Potravní doplňky k podpoře snižování nadváhy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o možnosti využití náhradních sladidel k redukci nadváhy a k léčbě cukrovky 2. typu. V experimentální části byl ověřen minimální vliv nízkoenergetického sladidla Extra-Linie od společnosti Favea, spol. s r.o. s účinnou složkou erythritolem na hladinu glukosy v krvi.
This bachelor´s thesis deals with the possibility of using alternative sweeteners to reduce overweight and treat type 2 diabetes. In the experimental part of this thesis was verified the minimal effect of reduced calorie sweetener Extra-Linie from Favea Ltd. including erythritol on blood glucose concentration.
Description
Citation
KRABÁČ, L. Potravní doplňky k podpoře snižování nadváhy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Potravinářská chemie
Comittee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc.Ing.Jan Světlík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-24
Defence
1. Student seznámil členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Student akceptoval všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděl v plné šíři. 4. Diskuse: doc. Márová: Jestliže testování probíhalo na lačno, nepozoroval jste u dobrovolníků po takové době výskyt hypoglykémie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO