Současné možnosti a trendy pro programování průmyslových robotů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na popis aktuálních programovacích metod průmyslových robotů. Porovnává hlavní typy metod a seznamuje s novými trendy v programování robotů jako jsou silomomentové řízení, či spolupráce mezi člověkem a robotem. Výsledkem práce je poukázat na výhody a nevýhody těchto typů a specifikovat jejich vhodné využití v průmyslové sféře.
Bachelor thesis focuses on describing of actual methods of industrial robots' programming. It compares main types of methods and informs about new trends in robots' programming as are force/torque control and human-robot interaction. Product of this thesis is to point out pros and cons of this types and to specify their proper use in industrial sphere.
Description
Citation
HLAVATÝ, M. Současné možnosti a trendy pro programování průmyslových robotů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Alois Fiala, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Petr Koška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO