Grafické rozhraní modelu bezdrátové sítě WLAN pro pravděpodobnostní předpověď provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá standardem skupiny IEEE, 802.11e a jeho implementaci QoS do sítí WLAN. Probrané jsou funkce přístupu ke sdílenému médiu DCF, PCF a HCF. Blíže je pak popsána EDCA metoda pro přístup ke sdílenému mediu. Dále se práce zaměřuje na pravděpodobnostní model soutěžení stanic o přístup k bezdrátovému médiu a matematické vztahy a algoritmy potřebné pro výpočet těchto pravděpodobností. V poslední části je návrh a popis uživatelského rozhraní programu ve formě Java appletu pro výpočet pravděpodobnosti že stanice soutěž vyhraje nebo na sdíleném médiu nastane kolize. Práce také obsahuje stručný komentář k vytvořenému programu vložený do HTML souboru.
Course includes functions to access the shared medium, DCF, PCF and HCF. In detail, then describes the EDCA method for accessing the shared medium. The thesis focuses on the probabilistic model of competing stations to access the wireless medium and mathematics and algorithms needed to calculate these probabilities. The last part also design and description of user interface in the form of a Java applet to compute the probability that the station win the competition or on a shared medium collision occurs. The work also contains a brief commentary on the created program embedded in an HTML file.
Description
Citation
STECÍK, J. Grafické rozhraní modelu bezdrátové sítě WLAN pro pravděpodobnostní předpověď provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vychodil (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Jaký proces je znázorněn na Obr 2.4?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO