Volně dostupné systémy pro zpracování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje volně dostupné knihovny, které se zabývají zpracováním obrazu. Jmenovitě se jedná o ITK, VTK a OpenCV. Je popsán postup instalace ze zdrojových kódů, popis architektury a základní použití knihoven. Úvodní část dokumentu se stručně zabývá některými algoritmy pro zpracování obrazu, se kterými se může uživatel setkat v popisovaných knihovnách. V druhé části je pak popsán data-minig nástroj RapidMiner a jeho možné spojení s knihovnou ITK.
The aim of this document is to describe open-source libraries for image processing — ITK, VTK and OpenCV. Their architectures are described and it is shown how to compile and use them in real applications. It also provides basic description of algorithms for image processing. In the second part of this document, we try to use ITK library with data-mining environment RapidMiner.
Description
Citation
SLINTÁK, V. Volně dostupné systémy pro zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Morský (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
otázky oponenta - Podle zadání práce jste měl vytvořit samostatnou aplikaci - s vedoucím se dohodl na změně zadání - Co přináší váše práce nového, když už existuje stejné řešení s OpenCV - nové souborové formáty, ... - Nejdříve mediánový filtr a poté thresholding, proč? - lepší výsledek
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO