Vyhotovení modelu formule 1 metodou rapid prototyping

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je vyhotovení modelu monopostu Formule 1 pomocí grafického software SolidWorks. Konečnou verifikací bude výroba 3D modelu aditivní technologií rapid prototyping s využitím komerčně dostupné metody Fused Deposition Modeling.
The aim of this work is original model of Formula 1 design using a graphical software SolidWorks. Final verification of the 3D model of additive manufacturing Rapid Prototyping technology using commercially available methods of Fused Deposition Modeling.
Description
Citation
FIBIKAR, L. Vyhotovení modelu formule 1 metodou rapid prototyping [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
V autorově práci shledávám jako přínos vytvoření modelu, který lze dále použít například pro hračkářský průmysl. Mohl byste pohovořit, jaké další kroky bylo nutné učinit pro vytvoření licí formy pro takovýto model? V práci není příliš zmíněn vlastní význam práce, proto by autor mohl pohovořit o tom, co vlastně s tímto modelem dále zamýšlí. Kde byste použil kovový materiál? Mohl byste popsat vytlačování kovového keramického prášku, jak uvádíte v práci? V čem se liší jednotlivé plasty používané pro Rapid Prototyping jejichž základ je ABS plast? V jakém rozsahu je tato metoda aplikovatelná na výrobu náhradního (kovového) dílu? Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky, oponenta a dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO