Metodika prohlídky vozidla likvidátorem pojišťovny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá vypracováním metodického postupu prohlídky vozidla likvidátorem pojišťovny. Zejména využitelnosti výstupů prohlídky v soudním inženýrství. Teoretická část je věnována pojišťovnictví, se zaměřením na problematiku likvidace pojistných událostí v oboru motorových vozidel a kategorizaci motorových vozidel. Součástí práce je analýza pracovních postupů likvidátora v teoretické i praktické rovině. Byla vypracována metodika na základě analýzy a potřeb pro znaleckou činnost.
This thesis deals with an elaboration vehicle inspection methodology of used by a loss adjuster and especially with an application of the inspection results in a forensic engineering. A theoretical part attends to an insurance with focus on problematics of valuing of insurance events in the field of motor vehicles and categorization of a motor vehicles itself. This thesis contents an analysis of working methods used by the loss adjusters in both theoretical and practical ways. A methodology was elaborated based on an analysis and requierements on forensic expert work.
Description
Citation
PAVELEC, J. Metodika prohlídky vozidla likvidátorem pojišťovny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-11-05
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Metodika prohlídky vozidla likvidátorem pojišťovny. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům nepřistupoval úplně dobře. Na otázky komise odpověděl dostatečně, stejně tak na otázky oponenta i vedoucího závěrečné práce. Zkušební komice závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO