Biometrická detekce živosti pro technologii rozpoznávání otisků prstů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na detekci živosti pro technologii rozpoznávání otisků prstů. V první části této práce je popsána biometrie, biometrické systémy, rozpoznávání živosti a je navržena metoda pro detekci živosti, která je založena na spektroskopických vlastnostech lidské kůže. Druhá část práce popisuje a shrnuje výsledky experimentů po implementaci této metody, v závěru práce jsou výsledky diskutovány a je nastíněna další možná práce.
This work focuses on liveness detection for the fingerprint recognition technology. The first part of this thesis describes biometrics, biometric systems, liveness detection and the method for liveness detection is proposed, which is based on spectroscopic characteristics of human skin. The second part describes and summarizes performed experiments. In the end, the results are discussed and further improvements are proposed.
Description
Citation
BRABEC, L. Biometrická detekce živosti pro technologii rozpoznávání otisků prstů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D Otázky u obhajoby: 1. V práci zmiňujete osazení existujícího senzoru externími LED, které řídíte deskou Arduino. K čemu konkrétně byl mikrokontrolér použit, když jsou diody řízeny pouze potenciometrem a vypínačem (schéma 5.3)?  2. Uvádíte, že jste byl limitován možností umístit pouze 2 externí LED do senzoru. Opravdu nelze umístit LED více? Například na čelní nebo zadní část snímacího prostoru? 3. Vyzkoušel jste i poloprůhledné falzifikáty, nalepené na živém prstu? Pokud ano, s jakými výsledky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO