Ovládací panel s dotykovým displejem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a vytvořit desku plošných spojů umožňující připojení dotykového displeje, která bude sloužit jako univerzální platforma pro ovládání různorodých zařízení, včetně průmyslových. Funkčnost desky je ukázána na ovládání plynového kotle. První část práce se věnuje v současnosti používaným a dostupným grafickým displejům, dotykovým obrazovkám, komunikačním rozhraním a mikrokontrolérům umožňujícím řízení grafického displeje. Hlavní pozornost je zaměřena na LCD TFT displeje, odporové dotykové panely a mikrokontroléry s LCD TFT kontrolérem. Druhá část popisuje výběr jednotlivých komponent systému, návrh obvodového schématu a desky plošných spojů a implementaci termostatu. Závěr práce hodnotí vyrobené zařízení a nabízí možnosti jeho dalšího rozvoje.
The aim of this work is to design and construct a printed circuit board with touchscreen connection that will serve as a universal platform for controlling a variety of devices including industrial devices. The functionality of the board is demonstrated on control of gas boiler application. The first part attends to currently used and available graphic displays, touchscreens, communication interfaces and microcontrollers that allow control of a graphic display. The main focus is put on LCD TFT displays, resistive touch panels and microcontrollers with LCD TFT controller. The second part describes the selection of system components, design of printed circuit board and implementation of thermostat. The end of the work evaluates the produced device and discusses possible future extensions.
Description
Citation
NEVORAL, J. Ovládací panel s dotykovým displejem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) prof. Ing. Jan Holub, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: 1) K takovéto univerzální platformě si představuji nějaký framework pro snadnější vývoj vestavěných aplikací (podobně jako má Arduino). Bylo o tom uvažováno?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO