Časomíra letu v ultralehkém letadle/vrtulníku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vývojem vestavěného systému pro ultralehká letadla a vrtulníky. Cílem je navrhnout systém, který by umožnoval měřit a zaznamenávat délku jednotlivých letů. Jedná se tedy o elektronický palubní deník, který by měl usnadnit a zpřehlednit administrativu spojenou s provozem sportovních letadel. Systém je postaven na mikrokontroléru z rodiny MSP430 od firmy Texas Instruments. Čtenář bude v tomto textu seznámen s použitým hardwarem, návrhem systému, jeho realizací a možnostmi využití vytvořeného systému.
This thesis deals with the development of embedded system for ultra light airplanes and helicopters. The aim is to design a system which would allow to measure and record the length of individual flights. It is therefore an onboard electronic diary which should facilitate and streamline the administration associated with sport aircraft operation. The base of the system is created on microcontroller of the MSP430 family by Texas Instruments. A reader will be offered the used hardware, the system design, the way of function and the possibility of using of the suggested system.
Description
Citation
ŠIROKÝ, A. Časomíra letu v ultralehkém letadle/vrtulníku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Popište jaká část technického řešení byla vytvořena Vámi a jaká byla převzata z předchozího projektu FlyTimer. Konkrétní rozdíly popište jak u hardwarové části, tak i u softwarové častí, případně jiných častí Vašeho řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO