Prostředí pro monitorování a správu VoIP s využitím technologie OnePK

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je obeznámení s principy softwarově definovaných sítí na platformě Cisco One Platform Kit a postupy monitorování v těchto sítích se zaměřením na monitorování kvality Voice over IP komunikace. Součástí této práce je návrh a implementace rozšiřitelného monitorovacího prostředí  OneMon na platformě Cisco One Platform Kit prostřednictvím analyzátorů pro monitorování různých typů síťového provozu. V diplomové práci byl implementován analyzátor VoIP provozu pracující nad protokoly SIP a RTP. Tento analyzátor poskytuje informace o telefonních spojeních v monitorované síti a jejich kvalitě.
The main goal of this master's thesis is to apprise of principles of Cisco One Platform Kit based on software defined networks and with monitoring techniques in that type of networks. The focus is concentrated on monitoring the quality of Voice over IP communication. Next part of this thesis is a proposal and implementation of the extensible monitoring environment OneMon on the Cisco One Platform Kit. It is possible to extend OneMon environment using specific analyzers to monitor various types of network traffic. The part of this master's thesis is also implementation of VoIP traffic analyzer for SIP and RTP protocols. This analyzer provides information about phone calls and their quality in a monitored segment of a computer network.
Description
Citation
ANTOLÍK, D. Prostředí pro monitorování a správu VoIP s využitím technologie OnePK [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2015-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B - velmi dobře. Otázky u obhajoby: Mohl byste zhodnotit z praktického pohledu možnosti a omezení platformy OnePK pro monitorování síťového provozu? Dokázal byste to srovnat například s platformou OpenFlow?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO