Systém pro záznam streamovaného videa z IP kamer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřená na přenos multimédií v reálném čase z IP kamer. Jejím hlavním cílem je vysvětlit teoretické základy přenosu v reálném čase přes počítačovou síť a popsat vývoj nahrávacího systému. Tento nahrávací systém je určen převážně k nahrávání přednášek ve školách. Práce obsahuje popis vývoje serverové nahrávací aplikace a webového administračního rozhraní. Teoretická část vysvětluje témata spojená s přenosem médií v reálném čase, počítačovými sítěmi a zpracováním multimédií, jako například real-time streaming protokoly, kódování, komprese, síťová odezva, zahlcení sítě a další.
This diploma thesis focuses on multimedia streaming from IP cameras. Its main goal is to explain theoretical background of real-time streaming via computer networks, and describe development of a recording system. This recording system is meant to be used mainly in schools for lecture recording purposes. The thesis contains description on how a recording server application and web-based management system were developed. The theoretical part explains topics related to multimedia streaming, networking, and multimedia procesing, such as real-time streaming protocols, encoding, compression, network latency, network congestion and many others.
Description
Citation
TRAVĚNEC, J. Systém pro záznam streamovaného videa z IP kamer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen)
Date of acceptance
2015-08-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO