Detekce a analýza provozu P2P sítě BitTorrent Sync

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje problematice detekce P2P sítě BitTorrent Sync v síťovém provozu. V teoretické části práce je představena architektura P2P sítě, protokol BitTorrent Sync a jsou zde uvedeny možné metody pro detekci P2P komunikace. Jsou zde také uvedeny výsledky analýzy jednotlivých typů přenosů a fází komunikace aplikace BitTorrent Sync. Na základě těchto znalostí je navrhnut nástroj pro monitorování komunikace BitTorrent Sync. V praktické části práce je poté představena implementace tohoto nástroje a jsou zde prezentovány výsledky provedených testů.
Bachelor's thesis is focused on issues with detection of the P2P network BitTorrent Sync in network traffic. In the theoretical part of this work is introduced architecture of the P2P networks, BitTorrent Sync protocol and possible methods for P2P network detection. On the base of this knowledge is designed tool for detection of BitTorrent Sync network traffic. In the practical part of this thesis is presented implementation of the whole monitoring system. In the end of practical part are presented results of conducted tests with monitoring system.
Description
Citation
KUTLÁK, M. Detekce a analýza provozu P2P sítě BitTorrent Sync [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Je možné dostatečně spolehlivě odlišit provoz sítě BitTorrent a mechanismu BitTorrent Sync v případě použití vlastních synchronizačních serverů? U testování uveďte další metriky, jako je rychlost linky, počet toků a paketů za sekundu apod. (např. rozšířením tabulky 6.3).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO