Radarové měření rychlosti pro sportovní události

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje měření rychlosti se zaměřením na sportovní události. V úvodě této práce jsou spomenuty základní principy radarů a jejich rozdělení. Poté je část práce věnovaná použitému radaru s kontinuálni vlnou, využívajíci Dopplerův jev a také principu postupnému zpracování signálů, který vede až k výpočtu výsledné rychlosti měřeného objektu. Nakonec jsou zvolené metody implementovány a vyzkoušeny na reálnych datech. K závěru práce je provedeno vyhodnocení a možné pokračování této práce.
The Bachelor thesis is dedicated to speed measurement focused on sport events. In introduction of this thesis, basic principles of radar and their dividing are mentioned. Following part of thesis is dedicated to continuous wave radar, using Doppler effect and also principle of sequential signal processing, followed by resultant speed calculation of measured object. Ultimately, selected methods are implemented and tested using real data. In the end, the implemented application is evaluated and the possible continuation of this work is stated.
Description
Citation
RADOŠ, D. Radarové měření rychlosti pro sportovní události [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: V čem spočívají rozdíly porovnávaných implementací? Proč nejsou výsledky vaší implementace shodné s implementací v Matlab? Dovysvětlete, čím jste se v práci zabýval. Jakým způsobem se měřila referenční data?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO