Skriptovací jazyk pro zpracování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi skriptovacích jazyků a jejich druhů. Konkrétně pak návrhu takového jazyka pro obor zpracování obrazů. Cílem bylo vytvoření jazyka, který je malý, ale lehce použitelný. Cílem bylo využít knihovny OpenCV, pro kterou by výsledný jazyk umožňoval co nejkratší zápis kódu. První část se zabývá popisem a zpracováním skriptovacích jazyků počítačem. Druhá část obsahuje popis navrhovaného jazyka. Třetí a poslední část, dokumentuje možnosti dalšího rozšíření.
This bachelor thesis deals with capabilities of scripting languages and their types. Specifically with design of one such language suitable for image processing. The goal was to create a language small enough, but easy to use. One of the requirement was to utilize OpenCV library, for which the resulting code would be as short as possible. First part deals with descriptions of scripting languages, their main philosophy and options of language processing by the computer. Second part contains description of the designed language. Last part documents achieved goals and possible ways how to extend the language even further.
Description
Citation
CRLÍK, R. Skriptovací jazyk pro zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jaké operace ve zpracování obrazu považujete za nejtypičtější? Které z nich jste se pokusil zohlednit v návrhu syntaxe jazyka? Krátce shrňte jakými jazyky jste se při studiu zabýval, v čem vidíte jejich výhody a nevýhody z pohledu využití pro zpracování obrazu? Uveďte příklad skriptu zpracovávajícího obraz ve Vašem jazyce, který jste schopen přeložit a interpretovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO