Časomíra pro obhajoby projektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a vyrobit ethernetový modul pro časoměrný panel obsahující hodiny a stopky, který panelu bude poskytovat síťové rozhraní a nápajet jej přes ethernet. Bylo potřeba naprogramovat operační program pro mikroprocesor ovládající hodiny a stopky, který pomocí tohoto ethernetového modulu načte přesný čas z internetu a nastaví jej hodinám. Stopky jsou ovladatelné přes síť obslužnou aplikací, která v rámci této práce také vznikla. Pro tento účel jsem na mikroprocesoru naprogramoval server, který interaguje s obslužnou aplikací. Spustitelné soubory obslužné aplikace jsem vygeneroval pro operační systém Windows a systém Android. Spustit ji lze snadno i na operačním systému Linux. Přínosem této prace je možnost stopování času pohodlně z počítače nebo telefonu, kde jak student tak zkoušející bude mít přesnou informaci o průběhu času.
Goal of this thesis is to design and assemble ethernet module for time measuring panel containing watch and stopwatch which will provide network interface to this panel and will power it through ethernet. One of requirements was to develop a control application for microprocessor controlling watch and stopwatch which loads time via this module from the internet and it sets the watch. Stopwatch is controllable via network through control application which was created as part of this thesis. For this purpose there was created a server running on the microprocessor which interacts with control application. Executables of control application are generated for operating systems Windows and Android. It is easy to run it on Linux as well. Contribution of this thesis is possibility to easily track time from the pc or the phone where student and examiner will have a precise information about time.
Description
Citation
NAVRÁTIL, M. Časomíra pro obhajoby projektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B Otázky u obhajoby: 1) Proč není v modulu navržena podpora DHCP? 2) Při předvádění prototypu občas nedocházelo k synchronizaci času. Zkuste vysvětlit příčinu toho chování. 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO