Profilování dat pomocí IPFIX mediátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá profilováním síťových dat pomocí IPFIX mediátoru. Hlavní úlohou je efektivní filtrování dat a konfigurovatelná správa profilů. Pro IPFIX mediátor dosud neexistuje řešení, které by tuto funkcionalitu zajišťovalo. Uživatelé tak ztrácí přehlednost při analýze nasbíraných dat a odhalování anomálií. Z toho důvodu je v bakalářské práci navrženo a implementováno řešení ve formě zásuvného modulu pro IPFIX mediátor, který využívá hierarchii profilů s definovanými filtračními pravidly pro třídění dat.
This thesis deals with the network data profiling using IPFIX mediator. The main task is effective data filtering and configurable profiles management. The profiles management is still not available for IPFIX mediator, which makes analysis of network traffic for users more difficult. Therefore this thesis deals with the design and implementation of configurable profiles management as a plug-in for IPFIX mediator. The plug-in uses profiles hierarchy with filtering rules for data sorting.
Description
Citation
KOZUBÍK, M. Profilování dat pomocí IPFIX mediátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: V čem vidíte největší přínos Vaší práce? Kterou detekci provádíte v reálném čase? Co je to profil, musíte je nějak vytvářet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO