Knihovna pro rychlé zpracování síťových dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá časově kritickými operacemi v oblasti počítačových sítích a zahrnuje návrh API pro knihovnu implementující tyto operace. Mezi zpracované operace patří vyhledání nejdelšího shodného prefixu pomocí algoritmů TreeBitmap a binárního vyhledávání na délce prefixu, hledání řetězců algoritmem Aho-Corasick, hledání regulárních výrazů, analýza a extrakce hlaviček paketů a klasifikace paketů. V práci je zhodnocena dosažená rychlost implementace těchto operací na platformách Intel a ARM.
This thesis is focused on time-critical operations in context of computer networks. Processed operations are packet classification, specially one-dimensional classification, longest prefix matching using binary search on prefix length and TreeBitmap, pattern matching using Aho-Corasick, regular expression matching and packet header analysis and extraction. Purpose of this work is to design API for library implementing these operations. Implementation speed of these operations is measured on Intel and ARM platforms.
Description
Citation
VOKRÁČKO, L. Knihovna pro rychlé zpracování síťových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Uveďte na pravou míru rozdíl mezi deterministickým a nedeterministickým konečným automatem. Jaká je (obecně) skutečná příčina nižší efektivity nedeterministického konečného automatu? Na základě provedených měření odhadněte maximální propustnost implementovaných LPM algoritmů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO