Řízení odprášení tavicích pecí na recyklaci hliníkového odpadu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá řízením a vizualizací technologie odprášení tavicích pecí na recyklaci hliníkového odpadu. V první části práce se analyzují různé způsoby automatického řízení. Na základě analýzy je navržena konfigurace řídicího systému, algoritmus řízení, komunikační rozhraní a senzory signalizace, měření a regulace. Druhá část se zabývá problematikou vizualizace a vzdálené správy řídicího systému. Na základě výběru softwaru pro vizualizaci je navržen a realizován systém, který zajišťuje vizualizaci technologie, archivaci měřených provozních hodnot, událostí a poruch.
The work deals with controlling and visualizing technology of dust exhaust of smeltery for recyclation of aluminum waste. In the first part of the work are analyzed the different ways of automatic control. Based on the analysis is proposed control system configuration, algorithm of control, communication interfaces and sensors of alarm, measurement and regulation. The second part deals with visualization and remote administration of control system. On the basis of selection for the visualization software is designed and implemented a system that provides visualization of technology, the archiving of measured operating values, events and errors.
Description
Citation
JAKUBSKÝ, O. Řízení odprášení tavicích pecí na recyklaci hliníkového odpadu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jaká teplota se používá v pecích? Jak dlouho trvalo odladění vašeho programu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO