Připojování vestavěných systémů k intranetu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce zkoumá možnosti připojování vestavěných systémů k intranetu. Bere v úvahu možné technologie a prostředky použitelné k řízení a sběru dat vzdálených senzorů. Zabývá se možnostmi standardu IEEE 1451.1, který definuje abstraktní rozhraní převodníku pro připojování čidel k sítím, aniž by specifikoval konkrétní implementaci komunikace mezi těmito entitami. Dále práce pokrývá návrh a implementaci systému založeného na architektuře popsané standardem IEEE 1451.1.
This thesis studies possibilities of connecting embedded systems to intranet. Available technologies and resources usable for control and capturing of data on remote sensors are considered. It goes into IEEE 1451.1 standard, which defines abstract interface of transducer for sensors connecting, while avoiding specification of concrete implementation of communication between these entities. Design and implementation of application with architecture based on IEEE 1451.1 standard takes also place in this thesis.
Description
Citation
DAMBORSKÝ, R. Připojování vestavěných systémů k intranetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO