Technologie pro perzistenci objektů v Javě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá technologiemi pro perzistenci objektů   v Javě. Stručně popisuje možnosti perzistence objektů do souborů a dále především moderní technologie pro perzistenci objektů do databázových systémů, zejména relačních. Poměrně podrobně se zabývá technologií JDBC, rámcem Hibernate, aplikačním rozhraním JDO, technologií SQLJ, rámci OJB a TopLink a stručně i dalšími nástroji. Důraz je kladen zejména na jejich použití, které je doprovázeno množstvím příkladů, vzájemné porovnání jejich vlastností a doporučení pro tvorbu aplikací. Druhá část práce se věnuje jednotlivým životním fázím vývoje informačního systému, na kterém jsou prezentovány odlišnosti použití JDBC a Hibernate, jejich vzájemné porovnání z mnoha hledisek a význam softwarových architektur a návrhových vzorů pro tvorbu aplikací v prostředí J2EE.
This master thesis deals with technologies for persistence of objects in Java. It briefly describes options of persistence of objects into files and further especially modern technologies for persistence of objects into database systems, particularly relational. It describes JDBC technology, framework Hibernate, application interface JDO, SQLJ technology, frameworks OJB and TopLink in detail and briefly the other tools. The emphasis is especially put on their usage, which is illustrated by amount of examples, their properties comparison and recommendation for the application building. The other part of thesis deals with life phases of information system development, where the differences of usage of JDBC and Hibernate, their mutual comparison from different points of view, importance of software architecture and design patterns for the application development in J2EE are presented.
Description
Citation
ŠENK, Z. Technologie pro perzistenci objektů v Javě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO