Způsoby ocenění nemovitostí v Německu se zaměřením na nemovitost typu byt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá způsoby oceňování nemovitostí v Německu, konkrétně se zaměřuje na oceňovací metody vhodné k ocenění bytu. Proto je v práci podrobně popsána porovnávací a výnosová metoda. Tyto dvě metody jsou v diplomové práci použity na příkladu posouzení vzorového bytu v Münsteru. Součástí diplomové práce je přehled nejčastěji používaných metod oceňování v Německu, vysvětlení základních pojmů spojených s oceňováním nemovitost, postup stanovení průměrného nájemného. Jsou zde uvedeny právní prameny regulující oceňování nemovitostí v Německu včetně popisu struktury německého znaleckého posudku. Diplomová práce popisuje aktuální situace na trhu s nemovitostmi v Německu.
The Master´s thesis is engaged in valuation of property in Germany. Special focus is given to on valuation methods applicable to apartment value estimation. In order to that comparative and capital valuation methods are described in detail within the scope of the thesis. These methods are applied on the example of apartment valuation of an current apartment in Münster in the thesis. Fundamental components of the thesis are an explanation of basic valuation methods, an explanation of basis terms, a method of determination of average rent, a basic legal regulations and a description of an expert´s assessment. Furthermore the thesis describes as well the actual situation on the real estate market in Germany.
Description
Citation
VACULOVIČOVÁ, V. Způsoby ocenění nemovitostí v Německu se zaměřením na nemovitost typu byt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO