Hledání klíčů zabezpečených bezdrátových sítí pomocí GPU

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá bezpečností v bezdrátových sítích se zaměřením na sítě typu Wi-Fi. Jsou zde charakterizovány používané bezpečnostní standardy a diskutována jejich slabá místa. Podrobněji se soustředí na bezpečnostní standard WPA2 a na možnosti jeho prolomení. Popisuje princip slovníkových útoků a jejich akceleraci pomocí paralelního zpracování na GPU. Přináší srovnání výkonnosti GPU a CPU pro aplikaci implementující slovníkový útok na bezdrátové sítě zabezpečené standardem 802.11i.
This bachelor thesis proposes an analysis of wireless networks security with a particular focus on Wi-Fi type networks. In order to define the central elements of the thesis, let us follow a description of the main steps, namely: The characteristics of the currently applied security standards are provided together with a discussion of their weak points. A somewhat closer insight is offered into the WPA2 security standard as well as into the related breaking possibilities. A description is realized of the principle of dictionary attacks and their acceleration using parallel processing on the GPU. Another important point presented consists in a comparison of the GPU and CPU performance for an application implementing dictionary attack on wireless networks protected with the 802.11i standard.
Description
Citation
TYRALA, R. Hledání klíčů zabezpečených bezdrátových sítí pomocí GPU [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "A". Otázky u obhajoby: Je vaše aplikace vhodná i pro GPU AMD/ATi? Jak se vaše realizace liší od existující aplikace "pyrit"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO