Komponenta Java Swing řízená pomocí CSS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřená na vytvoření komponenty Java Swing, která zobrazí obsah HTML dokumentu na základě kaskádových stylů (CSS). Důvod k vytvoření takové komponenty je umožnění vývojářům tvořit uživatelské rozhraní pomocí CSS v Javě bez nutnosti toho, aby znali rozhraní Java Swing.   K syntaktickému rozboru HTML a CSS je použit zobrazovací stroj CSSBox , který umožní získat veškeré potřebné informace ke správnému zobrazení dokumentu. Komponenta je implementována pomocí komponent Swingu kupř. element HTML je implementován na základě komponenty JPanel, a i všechny editovatelné prvky ve formulářích jsou implementovány vhodnými komponentami Java Swing. U komponenty řízené pomocí CSS je možnost měnění její velikosti, přístup k prvkům formuláře, nastavení odkazů a jejich vzhledu, aj.
This bachelor's thesis is focused on creating Java Swing component, that can display content of HTML document based on cascade style sheets (CSS). Purpose for creating this component is enabling developers to create graphic user interface with help of CSS in Java without knowledge of Java Swing. For parsing HTML document and CSS is used rendering   engine CSSBox . This engine enables obtaining all the right informations about HTML document and  its styles for displaying this document. Java Swing API was used for implementing this component, for example HTML element is implementented   based on JPanel and all editable elements of form are implemented by fitting Swing component. With component Java Swing driven by CSS is possible to change her size, access to form's editable elements, set up links and their look, etc.
Description
Citation
HVĚZDA, M. Komponenta Java Swing řízená pomocí CSS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Masařík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Motlíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Je možné aktuální implementaci využít i na jiné typy dokumentů? Pokud ano, jaká část programu by musela být upravena? Plánujete vytvořenou komponentu uvolnit jako Open Source?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO