Vyhledávání spojů v jízdních řádech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Nedílnou součástí moderní společnosti je pravidelná přeprava osob. Za tím účelem existují přepravní systémy, jejichž spoje se řídí předem daným jízdním řádem. Tato práce si klade za cíl prozkoumat možnosti automatického vyhledávání spojů z jednoho místa na jiné, takové vyhledávání implementovat, a prozkoumat možnosti použití metod soft computingu pro urychlení hledání v rozsáhlých jízdních řádech. V průběhu implementace se také pokusíme prozkoumat možnosti hromadných pseudo-paralelních výpočtů v procedurálních rozšířeních jazyka SQL.
Everyday need of modern society is a mass personal transit on a regular basis. For this purpose, mass transit systems exist which obey aforethought schedule. This thesis' goal is to examine the means of automatic search of connections from one place to another, implement such search, and to advance the search algorithm using the soft-computing paradigms. Minor goal would be a research of SQL language procedural capabilities, which could support mass pseudo-parallel computations.
Description
Citation
ŽIŽKA, O. Vyhledávání spojů v jízdních řádech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2008-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO