Simulace chování sítě na základě analýzy konfiguračních souborů aktivních síťových zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V diplomové práci se zabýváme simulací sítě v nástroji Network Simulator. Model sítě i popis simulace vytváříme na základě analýzy konfiguračních souborů a jejich následného překladu vytvořeným převodním nástrojem, jehož návrh i implementace je zde popsána. Pro Network Simulator vytváříme IPv4 adresaci, která není v simulátoru podporována. Network Simulator je rozšířen o filtrování paketů pomocí seznamů ACL. Praktické využití implementovaných součástí je ukázáno na simulaci reálné sítě, kde se také zabýváme jejich ekvivalentním chováním v porovnání se skutečným prostředím.
This masters thesis describes simulation of network using Network Simulator. Model of network and description of simulation is extracted from the analysis of configuration files of active network devices, and translated by a parser. Concept and implementation of the parser is described here. Because IPv4 addressing is not supported in Network Simulator, it was added as a new module. The Network Simulator is also extended by filtering properties of packets using access control lists. Practical usage of the implemented modules is demonstrated on a simulation of real network.
Description
Citation
MACKŮ, J. Simulace chování sítě na základě analýzy konfiguračních souborů aktivních síťových zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO