Zjišťování izomorfizmu grafů v databázi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce seznamuje s historií a základními pojmy teorie grafů. Popisuje problémy teorie grafů, možnou reprezentaci grafů a praktickou správu grafů v databázích. Zaměřuje se na problém izomorfizmu podgrafů a grafů. Uvádí možná řešení nalezení izomorfizmu grafů a popisuje vybrané algoritmy pro zjišťování izomorfizmu. V experimentální části se zaměřuje na porovnání dvou implementovaných algoritmů. A to na Ullmannův a VF2 algoritmus. Dále zkoumá rozdíl mezi grafem uloženým v paměti a v databázi.
This project introduces history and basic notions of the graph theory. It describes graph theory problems, possible graph representations and practical graph management in databases. Aims to subgraph and graph isomorphism. It describes possible ways to find graph isomorphism and chosen algorithms for subgraph and graph isomorphism. The experimental part aims to comparing two implemented algorithms. These are Ullmann and VF2 algorithm. Also searches difference between graphs stored in memory and graphs stored in database.
Description
Citation
STEJSKAL, R. Zjišťování izomorfizmu grafů v databázi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO