Bezdrátový hlasovací systém

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací bezdrátového hlasovacího systém založeného na technologii IQRF. Práce popisuje zmíněnou IQRF technologii a porovnává její vlastnosti s jinými rádiovými technologiemi. Dále popisuje návrh architektury a komunikačního protokolu navrhovaného systému. Systém se skládá ze zařízeni připojeného k počítači, které sbírá data od hlasovacích stanic. Jádrem práce je implementace těchto komponent a řídicí aplikace pro počítač. V závěru jsou diskutovány dosažené výsledky a popsány možná zlepšení.
This thesis deals with designing and implementation of wireless voting system based on the IQRF technology. The thesis describes mentioned IQRF technology and compares its features with others wireless technologies. It also describes the architecture design and communication protocol of the proposed system. The system consists of device conected to computer which collects data from the voting stations. The core of the thesis is the implementation of this components and implementation of control application for the computer. In conclusion, discussed the achievements and possible improvements.
Description
Citation
SLEZÁK, D. Bezdrátový hlasovací systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V práci popisujete, že protokol je synchronní a veškerou komunikaci iniciuje hlavní uzel. Proč jste využil právě tento model a jaké změny byste musel v systému provést, aby mohl komunikaci iniciovat koncový uzel? V práci není popsáno žádné zabezpečení na úrovní rádiové vrstvy. Jak byste řešil zabezpečený přenos dat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO