Knihovna pro programování mikrokontrolérů nezávisle na jejich rodině

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem knihovny pro vývoj aplikací pro mikrokontroléry nezávisle na cílové platformě. Po stručném shrnutí stávající situace je rozebírán návrh architektury, která umožní zakrýt specifika různých modelů MCU a poskytnout jednotné API pro jejich ovládání. Dále jsou definovány požadavky na funkčnost a chování jednotlivých modulů, které knihovna umožňuje obsluhovat. Tato sekce je následována popisem technik využitých při implementaci jakožto i specifika vybraných platforem. V závěru práce nastiňuje směr, kterým by se mohl ubírat další vývoj.
This project describes a concept of a library architecture that will enable to hide platform-specific behaviour of different MCUs under an united API that will enable the developers to develop portable applications. After a short summary of the current situation, the report describes the main principles of the library-to-be followed by definitions of behaviour of each module that can be controlled using the library. Then this report describes techniques used in the implementation and platform specifics. In the conclusion there is an idea of the direction in which the development could continue.
Description
Citation
KONEČNÝ, O. Knihovna pro programování mikrokontrolérů nezávisle na jejich rodině [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Na přiloženém CD lze nalézt (pravděpodobně rozpracované) části týkající se mikrokontroléru MC9S08JM60 firmy Freescale. Proč jste se nakonec rozhodl tento mikrokontrolér pro otestování navržené knihovny nepoužít? Na konci str. 27 uvádíte "Rozhraní knihovny je však připraveno na podporu libovolného počtu zdrojů hodin." Dokážete upřesnit jakým způsobem je připraveno? Ve 2. odstavci části 5.5.1 zmiňujete dva problémy (nedostatky) související s generovaným "startovacím kódem", které jste se následně rozhodl řešit. Podařilo se Vám nalézt jejich příčinu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO