Smart Sheet Music Reader for Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Oblasti jako automatické otáčení stránek nebo automatický hudební doprovod jsou studovány již několik desetiletí. Tato práce shrnuje současné metody pro počítačové sledování not v reálném čase. Zabývá se také hudebními příznaky jako jsou chroma třídy a syntetizované spektrální šablony. Dále popisuje klíčové části systému jako krátkodobou Fourierovu transformaci a Dynamické borcení času. V rámci projektu byl navrhnut a vyvinut vlastní systém pro sledování pozice hráče v notách, který byl následně implementován jako mobilní aplikace. Výsledný systém dokáže sledovat i skladby s výrazně odlišným tempem, pauzami během hry nebo drobnými odchylkami od předepsaných not.
Automatic page turning and automatic music accompaniment have been studied for several decades. This work summarizes the state of art approaches to real-time score following. It studies various audio features such as chroma classes and synthesized spectral templates. It also describes short-time Fourier transform and online Dynamic time warping as key components of the system. This project analyzes in detail developed solution for tracking the player position in score, which was then implemented as mobile application. Final system is able to follow pieces even with changing tempo, pauses during performance, and minor deviations from the original score.
Description
Citation
SMEJKAL, V. Smart Sheet Music Reader for Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Valentino Vranić, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Kvantizace (eq. 4.2, str. 28, [15]) v zásadě zahazuje velké množství informace a někdy se při tom dopouští chyb (ze dvou těsně podobných hodnot může vytvořit dvě velice různé). Jakým způsobem pomáhá zlepšit Váš algoritmus? K čemu přesně kvatnizace algoritmu poslouží?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO