A Tool to Check Status of All Replicas in the FreeIPA Infrastructure

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi zjištění stavu všech replik ve FreeIPA infrastruktuře. Na úvod práce jsou vysvětleny důležité pojmy jako FreeIPA, FreeIPA infrastruktura a replika. FreeIPA server se skládá z několika součástí, které budou popsány podrobněji.  Nástroj navržený v této práci využívá SNMP pro sledování stavu služeb běžících na FreeIPA serveru. Nástroj má dvě základní části, kterými jsou konfigurace SNMP agenta a uživatelské rozhraní. 
This master's thesis deals with possibilities how to check status of all replicas in FreeIPA infrastructure. At the begining of the thesis some important terms like FreeIPA, FreeIPA infrastructure and replica are explained. FreeIPA is a composition of several components which will be described. The tool designed in this master thesis uses SNMP for tracking a status of FreeIPA services. Two main parts of the tool are SNMP agent's configuration and user interface.
Description
Citation
ŠPŮREK, D. A Tool to Check Status of All Replicas in the FreeIPA Infrastructure [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Mária Lucká, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jakým způsobem bylo provedeno testování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO