FPGA platforma podporující .NET Micro Framework

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Záměrem práce je navrhnout a vytvořit prototyp platformy určené k vývoji vestavěných systémů, která bude sestávat z mikrokontroleru s architekturou ARM Cortex-M a programovatelného hradlového pole FPGA. Cílem je na této platformě umožnit běh open-source prostředí .NET Micro Framework. Práce stanovuje specifikaci této platformy, popisuje proces její konstrukce, způsob portace .NET Micro Frameworku a zprovoznění komunikační sběrnice mezi mikrokontrolérem a obvodem FPGA. V závěru práce je představena sada demonstračních aplikací, které čtenáře seznamují se způsobem tvorby software pro tuto navrženou platformu.
The goal of the thesis is to design a development board that may be used for embedded systems prototyping. The board's key parts are an ARM-Cortex-based microcontroller and a FPGA programmable circuit. The platform is designed with .NET Micro Framework support in mind. The thesis contains specifications of the development board, describes the design process as well as the task of .NET Micro Framework porting and the establishment of communication bus between the FPGA and microcontroller circuits. The thesis is concluded by a set of demonstration examples which outline how to develop new applications for the designed platform.
Description
Citation
MATYÁŠ, J. FPGA platforma podporující .NET Micro Framework [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Sysel, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-08-29
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: V části 4.2.6 zmiňujete, že příkon FPGA je závislý na jeho konfiguraci a nelze jej tedy předem určit. Jaká je výsledná rezerva příkonu pro FPGA? Je tato rezerva dostatečná? V práci je uvedeno, že celková cena by neměla překročit 2000 Kč. Jaké jsou přibližně celkové náklady na výrobu navrženého prostředku, pokud uvážíte maloobchodní ceny součástek? V práci se zmiňujete o možnosti využití technologie Xilinx Virtual Cable. Jaké výhody by toto rozšíření přineslo?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO