Analýza automatizovaného generování signatur s využitím Honeypotu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci je diskutován systém automatického zpracování útoků za pomoci honeypotů. Prvním cílem diplomové práce je seznámení se s problematikou tvorby signatur pro detekci škodlivého kódu na síti, především pak analýza a popis existujících metod automatického generování signatur za pomoci honeypotu. Hlavním cílem práce je využít získaných znalostí k navržení a implementaci nástroje, který bude provádět detekci nově odchyceného škodlivého software na síti či koncové uživatelské stanici.
In this paper, system of automatic processing of attacks using honeypots is discussed. The first goal of the thesis is to become familiar with the issue of signatures to detect malware on the network, especially the analysis and description of existing methods for automatic generation of signatures using honeypots. The main goal is to use the acquired knowledge to the design and implementation of tool which will perform the detection of new malicious software on the network or end user's workstation.
Description
Citation
BLÁHA, L. Analýza automatizovaného generování signatur s využitím Honeypotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Valentino Vranić, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B Otázky u obhajoby: Zamyslite sa na konci prezentácie nad možnosťou, že útočník je človek. Aká je v tomto prípade možnosť vyhnutia sa detekcie a ako by sa dala minimalizovať ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO