Systém pro vzdálené monitorování elektrických veličin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá měřením elektrických veličin, distribucí dat přes ethernetovou síť do internetu a inteligentním výběrem potřebných hodnot, které mají být předány a uloženy na centrálním prvku. V práci jsou popsány komunikační protokoly v rozsahu, který je nutný pro implementaci, diskutovány požadavky na výpočetní zdroje a vývojovým diagramem navrženo řízení mikrokontroléru. K práci jsou přiloženy zdrojové kódy implementace řízení mikrokontroléru v jazyce C a PHP skripty pro uložení a prezentaci hodnot na webovém serveru.
The work deals with the measurement of electrical quantities, distribution of data across the Ethernet network into the Internet and intelligent selection of the required values to be transmitted and stored on a central node. The work describes the communication protocols in scale that is necessary for implementation, discussed the requirements for computational resources and microcontroller control is proposed by flowcharts. Attached are source codes in C programming language for microcontroller and PHP scripts for storing and presenting data on Web server.
Description
Citation
KVASNIČKA, P. Systém pro vzdálené monitorování elektrických veličin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře. Otázky u obhajoby: Je předložené řešení schopno pracovat v reálném čase (například jako prvek pro automatizaci výroby), případně jaké úpravy by bylo nutné provést?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO