Využití gest v uživatelských rozhraních

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá využitím gest v uživatelských rozhraních. Cílem této práce je tvorba knihovny pro sledování rukou a klasifikaci gest v reálném čase. Pro sledování rukou byl zvolen algoritmus Flock of Features. Klasifikace gest se provádí pomocí algoritmu DTW. Součástí práce je návrh scény, návrh a implementace systému využívajícího této knihovny. V rámci testů bylo otestováno ovládání různých aplikací pomocí vytvořené knihovny.
This master thesis deals with the use of gestures in user interfaces. The goal of this thesis is to create library for hand tracking and gesture recognition in real time. For hand tracking was choosen algorithm Flock of Features. Classification of gestures is done by using algorithm DTW. This thesis also contains stage design, design and implementation of a system that uses this library. Within the tests was tested control of various application using this library.
Description
Citation
BEDNÁŘ, L. Využití gest v uživatelských rozhraních [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Pavel Hruška, CSc. (člen) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Masařík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jaké důvody Vás vedly k implementaci vlastního řešení metody DTW, když existují kvalitní a optimalizované knihovny? Jak ovlivňuje množství modelů gest rychlost klasifikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO