Metodika vkládání kontrolních prvků do číslicového systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Problematika popisovaná a řešená v této diplomové práci zapadá tématicky do oblasti testování číslicových obvodů. Jsou v ní vysvětleny základní pojmy jako spolehlivost, řiditelnost, pozorovatelnost a testovatelnost obvodu. Více rozepsány jsou jednotlivé techniky pro zvyšování spolehlivosti číslicových obvodů a je zde uveden také příklad metod zvyšujících testovatelnost obvodu i metody určující metriku, která udává, nakolik je daný obvod diagnostikovatelný. V práci je dále popsán formální model struktury číslicového obvodu, na který navazuje implementační část. V ní byl vytvořen programový prostředek, jehož hlavní funkcí je nalezení komponent, z nichž obvod sestává, a rozpoznání jejich funkce. Pro tyto obvodové prvky dále program vytváří kontrolní obvody, které sledují jejich správnou funkci.
The topics described in this diploma thesis belong to the area of digital systems testability analysis. Basic concepts as dependability, controllability, observability and testability are explained. Methods of raising testability and dependability of digital circuits are mentioned including the metrics which allow to evaluate testability parameters. Furthermore, the thesis describes the formal model of digital systems which introduces the implementing part of the thesis. Within this part, a program tool is demonstrated, which allows to identify the components of digital circuits and their function. The other function of the program tool is to create control circuits that check the correct function of such digital circuits.   
Description
Citation
BARTL, M. Metodika vkládání kontrolních prvků do číslicového systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO