Vytvoření nových klasifikačních modulů v systému pro dolování z dat na platformě NetBeans

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá dolováním z dat a vytvořením dolovacího modulu pro systém pro dolování z dat, který je vyvíjen na FIT. Jedná se o klientskou aplikaci skládající se z jádra a jeho grafického uživatelského rozhraní a nezávislých dolovacích modulů. Aplikace využívá podpory Oracle Data Mining. Systém pro dolování z dat je implementován v jazyce Java a jeho grafické uživatelské rozhraní je postaveno na platformě NetBeans. Obsahem této práce bude uvedení do problematiky získávání znalostí a následně seznámení s vybranou bayesovskou klasifikační metodou, pro kterou bude následně implementován samostatný dolovací modul. Dále bude popsána implementace tohoto modulu.
This diploma thesis deals with the data mining and the creation of data mining unit for data mining system, which is beeing developed at FIT. This is a client application consisting of a kernel and its graphical user interface and independent mining modules. The application uses support of Oracle Data Mining. The data mining system is implemented in Java language and its graphical user interface is built on NetBeans platform. The content of this work will be the introduction into the issue of knowledge discovery and then the presentation of the chosen Bayesian classification method, for which there will subsequently be implemented the stand-alone data mining module. Furthermore, the implementation of this module will be described.
Description
Citation
KMOŠČÁK, O. Vytvoření nových klasifikačních modulů v systému pro dolování z dat na platformě NetBeans [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO