Rozšíření funkcionality systému pro dolování z dat na platformě NetBeans

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Databáze se neustále rozrůstají o nová data. Za účelem analýzy těchto dat byl definován proces získávání znalostí z databází. Pro podporu tohoto procesu vznikla řada nástrojů. Vývojem jednoho z těchto nástrojů se zabývá tato práce. Hlavním cílem je analyzovat stávající implementaci systému na přenositelné platformě Java NetBeans a databázovém serveru Oracle a rozšířit ji o algoritmy z oblasti předzpracování a analýzy vstupních dat. Podrobně je popsána implementace jednotlivých komponent pro předzpracování dat a provedené změny v jádře systému.
Databases increase by new data continually. A process called Knowledge Discovery in Databases has been defined for analyzing these data and new complex systems has been developed for its support. Developing of one of this systems is described in this thesis. Main goal is to analyse the actual state of implementation of this system which is based on the Java NetBeans Platform and the Oracle database system and to extend it by data preprocessing algorithms and the source data analysis. Implementation of data preprocessing components and changes in kernel of this system are described in detail in this thesis.
Description
Citation
ŠEBEK, M. Rozšíření funkcionality systému pro dolování z dat na platformě NetBeans [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO