Vývoj aplikací pro Xbox 360

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá vývojem her na platformě Xbox 360 a vytvořením startovacího balíku pro tuto platformu. Po počátečním představení Xboxu 360 jako moderní a velmi výkonné herní konzoly představuje technologii XNA, umožňující poprvé v historii nejen profesionálním tvůrcům, ale i amatérským nadšencům vytvářet hry pro herní konzoli. Kromě existujících startovacích balíků pro 3D XNA hry je pozornost věnována i přehledu existujících nástrojů na analýzu výkonnosti implementované aplikace a nástrojem na vytváření herního obsahu. Hlavní část práce je věnována návrhu, implementaci a testování startovacího balíku zaměřeného na strategickou hru, přičemž důraz je kladen na efektivnost, srozumitelnost a použitelnost členy XNA komunity. 
This thesis deals with game development on the Xbox 360 platform and implementation of a starter kit for this platform. After introduction of the Xbox 360 as a modern and very powerful gaming console, the XNA technology that makes development of games for console possible for the first time in history not only for professionals but also for amateurs, is introduced. The next part mentions existing starter kits for 3D XNA games, existing tools widely used to analyze implemented solution with focus on performance and tools commonly used for game content creation. The main part of thesis is dedicated to design, implementation and testing of a real time strategy starter kit prototype, with emphasis on efficiency, understandability and usability by XNA community members in mind.
Description
Citation
KAJAN, R. Vývoj aplikací pro Xbox 360 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO