Specifikační jazyky a nástroje pro analýzu a verifikaci bezpečnostních protokolů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou verifikačních nástrojů, které jsou používané pro automatickou verifikaci převážně bezpečnostních protokolů. Bezpečnostní protokoly se používají pro vytvoření privátních komunikačních kanálů v nezabezpečené síti. Bezpečnost nebude nikdy absolutní, a proto je nezbytné stále hledat chyby v bezpečnostních protokolech a podle nich pak tyto protokoly vylepšovat. V rámci této diplomové práce jsem se zaměřil na hledání různých verifikačních nástrojů na Internetu, následně jsem podle dostupných informací každý nalezený nástroj popsal v této práci tak, aby si čitatel mohl snadno vybrat, který nástroj se hodí zrovna pro ten jeho konkrétní problém. Na konci popisu jednotlivých nástrojů jsem hlavní klady a zápory shrnul do několika bodů.
This diploma thesis is focused on the analysis of security tools, which are commonly used for automatic verification of security protocols mainly. These security protocols are used for creation of private communication channells in insecured networks. Security will never be perfect, so finding of weaknesses in security protocols is always necessary and we need to improve these protocols. In this diploma thesis I have focused on looking for various verification tools on Internet. Subsequently, I have described each tool in this thesis, in way that each reader can easily find out, which tool is for him useful and which is not. I have summarized main benefits and drawbacks of each tool at the end of his description.
Description
Citation
PTÁČEK, M. Specifikační jazyky a nástroje pro analýzu a verifikaci bezpečnostních protokolů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO